> IBU OECH Biathlon 2020 » Tehvandi staadion saab laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlusteks uue kuue

UUDISED

Algas piletimüük laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustele

Eeloleval talvel Otepääl toimuvatel laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel on pealtvaatajatel võimalik võistlust mugavalt nautida ka väljaspool staadioniala, sest ekraan paigaldatakse ka raja äärde. Võistlused leiavad Otepääl aset 25. veebruarist 1. märtsini 2020. Tänasest on müügil soodushinnaga piletid.

Esmakordselt peetakse Otepääl osa võistlusi õhtusel ajal, kuna Tehvandi Spordikeskus on teinud olulisi investeeringuid rajavalgustusse. „Võistluste korraldamise tase maailmas aina tõuseb, nüüd saab ka Otepää võistlusi telepildis jälgida parimal õhtusel eetriajal,“ ütles võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

Euroopa meistrivõistlused on nii korraldus- kui teletiimi jaoks hea ettevalmistus 2022. aastal Otepääl toimuvale laskesuusatamise maailmakarikaetapile. „Me oleme varem korraldanud mitmeid tiitlivõistlusi, aga alati tuleb olla parem kui eile. Rakendame uusi lahendusi, et publik ja televaatajad saaksid parima kogemuse,“ kinnitas Nigol. Lisaks rajavalgustuse parandamisele on Tehvandil rekonstrueeritud staadionit ja uuendatud ka lasketiiru.

Otepääle on oodata maailma tipplaskesuusatajaid. „Oleme eriti lootusrikkad selles osas, et kohale tulevad naaberriikide laskesuusastaarid, kes loodetavasti toovad Otepääle hulga Läti, Venemaa ja Soome publikut,“ sõnas Nigol. Samuti näeb stardis Eesti laskesuusaparemikku.

Kuna võistlus toimub talvisel koolivaheajal, saavad kõik kuni 19-aastased pealtvaatajad rajal võistlust nautida tasuta. 

2019. aasta lõpuni kehtib eelmüügist ostetud piletitele Piletilevis täiendav -15% soodustus.

Tehvandi staadion saab laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlusteks uue kuue

Eesoleval talvel võõrustab Eesti kolmandat korda laskesuusatamise Euroopa lahtiseid meistrivõistluseid. Tulenevalt sellest viis Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) Otepääl läbi inspekteerimise, mille tulemusena kinnitati, et Otepää saab Euroopa meistrivõistluseid korraldada. Võistlused toimuvad Otepääl Tehvandil 26. veebruarist 1. märtsini 2020. 
 
Inspekteerimise eesmärk on saada korraldajate poolne ülevaade ettevalmistuste käigust, tutvuda võistluskeskuse ja rajatiste, lasketiiru ja võistlusradade ettevalmistusega. Ülevaatuse viis läbi Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu IBU CUP võistluste direktor Kristjan Oja. Olulise punktina käidi üle kõik teleülekandega seonduv, sh kaamerate asukohad nii staadionil kui ka radadel ja vaadati üle stardi- ja finišialad. Oja toob positiivselt esile ka pingutused, mida eestlased on eeskätt 2022 toimuvaks MK etapiks ette võtnud. “Oli hea meel näha, et staadionil käivad rekonstrueerimistööd, millest enamus valmivad juba EM võistlusteks ning osa töid peaks valmis saama laskesuusatamise 2022 MK etapiks. Üldplaanis on korraldajad ettevalmistusega graafikus,” kinnitas Oja.
 
EM-iks valmivad staadioni rekonstrueerimistööd hõlmavad suusaradade- ja staadionite valgustuste vastavusse viimist rahvusvahelise alaliidu nõuetega, eraldi meediatunneli ehitamist ja rolleriraja pikendust koos uue trahviringiga. “Nimetatud tööde valmimise tähtajaks on 30. november 2019. Pikemas perspektiivis on keskuse arendustegevused suunatud 2022. a laskesuusatamise MK etapi õnnestumisele. Sügisel toimub ka lasketiiru A-litsentsi uuendamine. Selle tarbeks on juba tehtud lasketiiru rekonstrueerimine, mille tulemusel laiendati staadioni ala ja paigaldati uued laskemärgid,  andes seeläbi korraldajatele paremad võimalused võistluste läbiviimiseks, “sõnas Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige Jaak Mae.
 

Tehvandi staadion saab EM võistlusteks uue kuue

Kuivõrd võistluste näol on tegu tiitlivõistlustega, siis oli inspekteerimisel suure tähelepanu all ka võistluste telepildi tootmisega seonduv. “Peame laskesuusatamise EM-i võistluste telepildi maailmatasemel ära tegema. Meie jaoks on tegemist 2022. aastal toimuva laskesuusatamise MK etapi peaprooviga. Inspekteerimise käigus vaatasime üle kaamerate asukohad, kuid kui lumi maha tuleb, siis vaatame veelkord kogu plaani üle ning vajadusel teeme korrektuure. Plaanis on kasutada ka mitmeid uuendusi selleks, et televaataja saaks võistlustest parima kogemuse,“ sõnas EM-i ülekande režissöör Marek Miil. Võistlustest toodab pildi ERR. Kõik ülekanded on nähtavad ETV-s, nädalavahetuse ülekandeid saab lisaks jälgida ka Eurosport vahendusel.
 
“Pingutame koos ERR-iga selleks, et teleülekanded õnnestuksid hästi,” kinnitas võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol. “Mõeldes aga ka kohapeale tulevatele pealtvaatajatele, soovime paigaldada lisaekraanid nii staadionile kui ka rajale, et publikul oleks parim ülevaade võistluste käigust. Samuti on seekord suurem rõhuasetus tseremooniatel ja võistlusprogrammi välistel üritustel,” kinnitab Nigol.
 
Laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused toimuvad 26. veebruarist 1. märtsini. Kavas on individuaaldistants, paarissegateade, sprint ja jälitussõit. Tegemist on kolmanda korraga, mil Eesti võõrustab laskesuusatamise Euroopa  meistrivõistluseid. Varasemalt on EM Otepääl toimunud aastatel 2010. ja 2015.
 

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

info@biathlon.ee
Telefon: +372 766 3546
Mobiil: +372 50 64 083
Valga mnt 12, 67408 Nüpli küla,
Otepää vald