> IBU Cup 2019 Otepää » Supersprindi võidud Norra ja Saksamaale, Talihärm neljas

UUDISED

Supersprindi võidud Norra ja Saksamaale, Talihärm neljas

Täna Otepääl alanud IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil võisteldi supersprindis. Uudse võistlusformaadi võitjateks tulid sakslanna Anna Weidel ja norralane Endre Stroemsheim. Eestlaste parima tulemuse tegi Johanna Talihärm, kes saavutas kõrge neljanda koha. 

Loe edasi…

Supersprindi kvalifikatsioonisõidu võit Norra, Lessing finaalis

Otepääl IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil on täna kavas supersprint. Ainsa eestlasena pääses kvalifikatsioonist edasi Roland Lessing. Võidu võttis norralane Aleksander Fjeld Andersen.

Loe edasi…

Supersprindi võidud Norra ja Saksamaale, Talihärm neljas

Täna Otepääl alanud IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil võisteldi supersprindis. Uudse võistlusformaadi võitjateks tulid sakslanna Anna Weidel ja norralane Endre Stroemsheim. Eestlaste parima tulemuse tegi Johanna Talihärm, kes saavutas kõrge neljanda koha. 

Supersprindi reeglid näevad ette, et igas tiirus on sportlasel kasutada üks varupadrun. Kui selle abil märki maha ei saada, tuleb suunduda trahviringidele. 

Kvalifikatsioonis alles 29. kohale tulnud Weidel oli finaali tulemuse üle selgelt õnnelik. „Ma olen väga õnnelik, et üldse edasi pääsen. Esimene sõit oli väga raske, nüüd finaalis sujus kõik aga suurepäraselt. Mu laskmine oli täpne, vajasin kokku vaid üht varupadrunit. Nii et kõik oli super,“ lausus täna esikohale tulnud sakslanna. Võiduajaks seadis ta 14.35,3. 

Teise koha sai Dunja Zdouc Austriast (+31,9), kes kasutas esimese kahe lamadestiiru peale kokku üht varupadrunit ning püstitiirudes tuli tal lisaks varupadrunite kasutamisele läbida ka üks trahviring. Kolmanda koha võttis kvalifikatsioonis kiireimat aega näidanud Thekla Brun-Lie Norrast (+45,1). Norralanna kasutas lamadestiirudes üht varupadrunit ning mõlemas püstitiirus tuli lisaks varupadrunitele läbida mõlemas tiirus ka üks trahviring. 

Suurepärase sõidu tegi eestlanna Johanna Talihärm, kes lõpetas võistluse kõrgel neljandal kohal. Kui esimeses lamadestiirus tuli tal kasutada ära nii varupadrun kui minna trahviringile, siis järgmised kaks lasketiiru läbis ta puhtalt. Viimases püstitiirus kordus aga esimese ringi stsenaarium – kasutusele läks varupadrun ja läbida tuli ka trahviring. Finišis kaotas Talihärm võitjale 47,1 sekundit.

Võistlusjärgselt ütles Talihärm, et jääb sõiduga väga rahule. „Ma ei oleks elu sees oodanud Top 10-sse jõudmist, sest kui minu laskmisest räägitakse, siis tavaliselt tuuakse välja kaks asja – ma ei lase väga hästi ja ma lasen väga aeglaselt,“ rääkis sportlane. „Supersprint peaks teoorias olema just kiirete laskjate ala, nii et ma ei pannud tänasele üldse mingeid ootuseid. Olen neljanda kohaga väga rahul. Ma kindlasti ei lasknud täna kõige kiiremini. Võtsin kindla peale, teadsin, et ma pean olema efektiivne.“

Teise eestlannana finaali jõudnud Regina Oja lõpetas 26. kohal. „Võistlus oli kiire, tuuline ja raske, aga kahjuks ei õnnestunud märke piisavalt alla saada. Tegin finaaliks natukene parandusi vastavalt tuulele ja võib olla et isegi liiga palju. Supersprint on muidu kiire ja lahe,“ lausus Oja. 

Meeste sõidu võitis täna norralane Endre Stroemsheim, ajaga 13.13,2. Teine oli itaallane Daniele Cappellari (+13,8) ja kolmas Henrik L’Abee-Lund (+24,6). Võistlust alustas esikolmik sarnases rütmis – esimeses lamadestiirus võtsid kõik sportlased kasutusele varupadruni, teine tiir läbiti aga puhaste paberitega. Esimeses püstitiirus tuli Endre Stroemsheim-il kasutada nii varupadrun kui läbida kaks trahviringi. Cappellari läbis selle puhtalt ja L’Abee-Lund’il tuli kasutada üks varupadrun. Määravaks sai viimane püstitiir, mille nii Stroemsheim kui Cappellari läbisid puhtalt ja L’Abee-Lund pidi kasutama varupadruni abi.

Finišis ütles Stroemsheim, et tegemist oli väga laheda võistlusega. „Palju actionit, tuult ja kiiret laskmist. Tundsin end hästi,“ kommenteeris ta. „Püstilaskmine läks väga hästi. Esimeses püstitiirus oli küll kaks trahviringi, aga viimases tiirus sujus kõik väga hästi. Olen väga õnnelik,“ lausus ta. 

Ainsa eestlasena pääses meeste finaalsõitu Roland Lessing, kes lõpetas kokkuvõttes 29. kohaga. „Ühisstart väga hästi ei õnnestunud. Trahve tuli liiga palju,“ rääkis Lessing. „Tegin teises lamadestiirus parandusi, aga need ei aidanud ja siis tegin tagasi. Lihtsalt ise ei saanud hakkama. Muud ei midagi,“ sõnas ta. 

IBU karikasarja Otepää etapp jätkub homme kell 11 naiste sprindidistantsiga. Meeste sprindivõistlus algab kell 14. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta. 

 

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

info@biathlon.ee
Telefon: +372 766 3546
Mobiil: +372 50 64 083
Valga mnt 12, 67408 Nüpli küla,
Otepää vald