> IBU Cup 2019 Otepää » Talihärm ja Oja pääsesid supersprindi finaali

UUDISED

Supersprindi võidud Norra ja Saksamaale, Talihärm neljas

Täna Otepääl alanud IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil võisteldi supersprindis. Uudse võistlusformaadi võitjateks tulid sakslanna Anna Weidel ja norralane Endre Stroemsheim. Eestlaste parima tulemuse tegi Johanna Talihärm, kes saavutas kõrge neljanda koha. 

Loe edasi…

Supersprindi kvalifikatsioonisõidu võit Norra, Lessing finaalis

Otepääl IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil on täna kavas supersprint. Ainsa eestlasena pääses kvalifikatsioonist edasi Roland Lessing. Võidu võttis norralane Aleksander Fjeld Andersen.

Loe edasi…

Talihärm ja Oja pääsesid supersprindi finaali

Otepääl IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil on täna kavas supersprint. Kvalifikatsioonist pääsesid Eesti naistest edasi finaali Regina Oja ja Johanna Talihärm.
Supersprindi näol on tegemist uudse võistlusformaadiga, kus kvalifikatsioonis tuleb sportlastel läbida kokku 3 kilomeetrit ning kaks lasketiiru. Kvalifikatsiooni 30 parimat saavad edasi finaali. Nii kvalifikatsioonis kui ka finaalis on sportlastel kasutada igas tiirus üks varupadrun. Kui pärast viite lasku ja lisaks oleva varupadruni abil märke maha ei saada, tuleb suunduda 75 meetri pikkusele trahviringile.

Naiste kvalifikatsiooni võitis Thekla Brun-Lie Norrast ajaga 8.57:9, kes kahe varupadruni abil tabas kõik märgid. Talle järgnes sakslanna Luise Kummer (+1,9). Sarnaselt norralannale tabas ka tema varupadrunitega kõik märgid. Kolmandana lõpetanud rootslanna Ingela Andersson kasutas ära ainult ühe varupadruni, kaotus võitjale 2,7 sekundit. 

Thekla Brun-Lie

Thekla Brun-Lie

Eestlannade parimana oli Johanna Talihärm seitsmes, kaotades võitjale 13,3 sekundiga. Lamades tiirus võttis Talihärm kasutusele ühe varupadruni ja lisaks läbis ka ühe trahviringi. Püstitiirus tabas ta varupadruni abil kõik märgid. „Päris kiire oli,“ kommenteeris Talihärm uudset formaati. „Pole varem teinud sellist võistlust, ei osanudki midagi oodata, aga siin keerulistest tuuleoludes sain hakkama. Õnneks ei olnud lumesadu nii tihe, et märke ei näeks.“   
Regina Oja sai edasi 13. ajaga. Kaotus võitjale 34,6 sekundit. Oja kasutas nii lamades- kui püstitiirus varupadrunite abi ja pidi lisaks läbima ka mõlemas tiirus trahviringi.

Naiste ühisstardist finaalsõit algab kell 15.30, sportlastel tuleb läbida kokku neli lasketiiru.  Võistlus on pealtvaatajatele tasuta!

Meeste kvalifikatsioon algab kell 13.00 ja finaalsõit peetakse kell 16.00.

Kõik tulemused: www.biathlonresults.com

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

info@biathlon.ee
Telefon: +372 766 3546
Mobiil: +372 50 64 083
Valga mnt 12, 67408 Nüpli küla,
Otepää vald