> IBU YJWCH Biathlon Otepää 2018 » Laskesuusatamise noorte ja juunioride MM võõrustab sportlasi 36 riigist

UUDISED

Otepää MMi viimased kuldmedalid läksid Tšehhi ja Norra

Nädal aega Otepääl kestnud noorte ja juunioride laskesuusatamise maailmameistrivõistlused kulmineerusid pühapäeval juunioride jälitussõitudega, kus triumfeerisid tšehhitar Marketa Davidova ja norrakas Sverre Dahlen Aspenes.

Loe edasi…

Kristo Siimer saavutas MMil kõrge kaheksanda koha

Otepääl jätkuvatel laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel on täna kavas jälitussõidud. Noormeeste 10 kilomeetri distantsil saavutas Kristo Siimer kõrge 8. koha. 

Loe edasi…

Laskesuusatamise noorte ja juunioride MM võõrustab sportlasi 36 riigist

 
Juba vähem kui kuu aja pärast võõrustab Otepää selle talve suurimat Eestis toimuvat spordisündmust – laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusi. 

Akrediteerimistähtaja lõpuks on oma osalemise kinnitanud 36 riiki, kelle seas nii tuntuid laskesuusatamise riike kui ka eksootilisi osalejaid lõunariikidest. 
 
 
Osalevad riigid: Austraalia, Austria, Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Valgevene, Brasiilia, Bulgaaria, Kanada, Horvaatia, Tšehhi, Eesti, Soome, Prantsusmaa, Gruusia, Saksamaa, Kreeka, Gröönimaa, Ungari, Itaalia, Jaapan, Kasahstan, Läti, Leedu, Moldova, Norra, Poola, Rumeenia, Venemaa, Sloveenia, Serbia, Šveits, Slovakkia, Rootsi, Türgi, Ukraina ja USA. 
 
 
Kokku oodatakse Tehvandile võistlema ligi 350 sportlast. Võistlustel osalevate sportlaste nimekiri läheb lukku 11. veebruaril, kuid juba täna on võistluste peakorraldaja Aivar Nigol kindel, et oodata on nimekaid külalisi. “Noorte ja juunioride võistlused on olulised nii sportlaste endi kui ka kogu koondise jaoks. Kui vanemad sportlased saavad võistelda pea igal nädalal rahvusvahelises tippklassis, siis noortel selliseid võimalusi läbi hooaja nii palju pole. Seetõttu on ka maailmameistrivõistlused märgilise tähtsusega ning paljudel juhtudel panevad just MM-i medalid aluse pikale sportlaskarjäärile,” sõnas Nigol. Peakorraldaja rõhutas ka fakti, et MM-i näol on tegemist noorte ja juunioride hooaja kõige olulisema võistlusega, kuhu pannakse välja parimad koondised. “Kahtlemata on oodata tipptasemel võistlust, mis pakub palju emotsioone, põnevaid lõpplahendusi ning loodetavasti ka võidurõõmu meie enda kodupublikule,” oli Nigol lootusrikas. 
 
Võistlused toimuvad 26. veebruar – 4. märts Otepääl Tehvandil. 25. veebruaril oodatakse kõiki spordisõpru võistluste avatseremooniale. 
 
 
Võistluse korraldamist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond ja Visit Estonia.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

info@biathlon.ee
Telefon: +372 766 3546
Mobiil: +372 517 4124
Valga mnt 12, 67408 Nüpli küla,
Otepää vald